De wie? De Wiemies.

Het is een bende van 5 en ik stel ze met plezier aan je voor. Ieder van hen heeft zo z’n kwaliteiten en ze zijn altijd te vinden voor een grapje. Maar, ik waarschuw je al maar meteen, vergis je niet…als het nodig is laten ze zich van hun stoerste en ondeugendste kant zien!

De eerste in de rij, van links te beginnen, is Bomie. Hij is de kleinste én hij heeft drie ogen. Dat op zich is al een heel uniek kenmerk dat in zijn voordeel ruimschoots compenseert voor zijn beperkte hoogte.

De tweede is Hamie. Haar speciale kenmerk is haar hartvormige hoofd. Je zou dus kunnen zeggen dat ze een hart van goud heeft, maar dan anders.

De middelste is Siemie. Wel, zij is degene die graag mooi wil zijn en ze houdt er ontzettend van om sierlijk met haar armen in het rond te zwieren. Bovendien kan ze haar ogen in elke richting draaien die ze wilt. Als zij een oogje op je heeft…zet dan je beste beentje maar voor!

De voorlaatste in de rij is Driemie. Zijn naam verklapt het helemaal! Hij is een echt ‘dreamy boy’ en brengt zijn dagen dagdromend door (tenminste, als hij niet volledig opgeslorpt wordt door iets wat zijn aandacht heeft getrokken). Met zijn hoofd hoog in de lucht is hij best een tikkeltje jaloers op zijn grootste vriend, die naast hem staat.

Tot slot, nummer vijf, dat is Womie. Hij, of zij, dat is onduidelijk, is groot. Heel groot. En Womie heeft korte beentjes, in verhouding tot zijn (of haar) lengte. Dat veroorzaakt ongelooflijk wiebelige situaties. Maar dat laat Womie niet aan zijn/haar hartje komen! Die huppelt, springt, danst, beweegt…de hele tijd.

Veel plezier met de Wiemies! Ze zijn hier om met veel vreugde te spelen, mooie dingen te creëren en blijdschap te delen.