Van thuis uit printen biedt me de creatieve vrijheid om op maat te werken. Hierdoor kan mijn aanbod een stuk gevarieerder zijn, behoud ik echt letterlijk het contact met mijn producten (want ik kan ze voelen) en bepaal ik tot in detail hoe ik ze aanbied, verkoop en verzend. Voor een aantal producten past het beter om ze toch te laten drukken bij een lokale, groene drukkerij. Zij gebruiken plantaardige inkten, energie met groene labels en bovendien produceren ze sinds januari 2017 100 % CO2-neutraal.

Biotop papier

Bio Top 3 papier is een hoogwaardig, niet gestreken kwaliteitspapier met een natuurlijke gebroken witte tint. Zonder optische witmakers. 100 % Chloorvrij gebleekt.

Milieu labels:

  • FSC Mix
  • EU Ecolabel
  • TCF (totaal chloorvrij)

Xerox gerecycleerd supreme print papier

Dit papier bestaat voor 100 % uit gerecycleerd materiaal. Zonder optische witmakers. 100 % Chloorvrij gebleekt. Bekroond met de Nordic Swan en Blue Angel milieu labels voor lage emissie tijdens productie en voor gebruikte materialen. Extra witheid (150 CIE) werd bekomen door selectief gebruik van de gerecycleerde materialen. Verpakt in gerecycleerd material.

Clairefontaine print papier

100 % Gerecycleerd materiaal, 160 CIE.

Luxline grijskarton

100 % Gerecycleerd materiaal, FSC gecertificeerd.